Çatlak Onarımı

Sağlıklı bir cilt, %4 oranında elastin, %80 oranında kolajen proteinleri barındıran lif gözenekli bir ağ yapısına sahiptir. Çeşitli etkenler cildin hasar görmeden gerilmesine olanak tanıyan elastin liflerini yıpratabilir. Zarar görüp kalitesini yitiren elastin bağlar, cilt üzerinde kırmızı ya da beyaz renkte deri yırtıkları oluşmasına neden olur. Bu tip deri yırtıkları çatlak olarak isimlendirilmektedir.
Çatlak oluşumuna neden olan başlıca etkenler; doğum kontrol hapları, hormonlar, vücudun su ve nem oranının yetersiz oluşu, hızlı kilo alıp verme durumu, hamilelik, hızlı büyüme ve lokal steroid kremlerdir. Hem kadınların hem de erkeklerin maruz kalabileceği bölgesel çatlak sorununun nedenlerine bakıldığında neden bazı kişilerde rastlanmadığı merak edilebilir. Bu durumun nedeni ise; herkesin cilt yapısının farklı olması, genetik ve metabolik özelliklerin farklılığıdır.
Striort Nedir?
Brezilya menşeili yeni nesil bir tedavi yöntemi olan striort, uygulanan tek bir seans ile cilt çatlaklarını %80’e kadar azaltabilen bir çatlak tedavisidir. Deri yırtığı olarak tanımlanan vücut çatlaklarının barındırdığı kolajeni ortamoleküler bir sistem ile yeniden canlandırma temeline dayanan tedavi iğne, kesi ya da lazer gibi içermiyor. İnvaziv ve cerrahi bir yöntem olmayan çatlak tedavisi metodunda özel bir vakum sistemi kullanılmaktadır. Striort, Latin Amerika’da 250 binden fazla başarılı sonuca imza atan bir çatlak onarım metodudur.
Çatlak Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Yeni nesil çatlak onarım metodu Striort, kan akışını hızlandıran özel solüsyonlar ve tedavi için özel tasarlanan Fibroderms isimli, vakum barometresi özellikli bir cihaz ile uygulanır. Hastanın çatlaklarının bulunduğu özel solüsyonlar uygulanarak kan akışının hızlanması için 25 dakika beklenir. Bekleme sürecinden sonra vakum barı deri yırtıkları üzerinde, yırtık yönüne doğru yapılan ileri-geri hareketler ile gezdirilir. Tedavi; özel solüsyonların yardımı ile elastin ve kolajen proteinlerini uyarma, deri yırtığı üzerinde oluşturan kontrollü hasar ile birlikte yırtık görünümünü de iyileştirme prensibine dayanır. Uygulama süresi toplam 2-2,5 saat sürmektedir. İşlemin neden olduğu kızarıklık ve morluk 2-3 gün içerisinde iyileşir. Son derece güvenli ve zararsız bir metot olan striort, işlem sonrasında ciltte kabuklanma ya da lekelenme gibi yan etkiler oluşmasına neden olmaz. Deri yırtığının bölgede var olma süresine, cilt tipine ve cilt yapısına bağlı olarak değişiklik gösterse de tek seans ile %30-%80 arasında başarı oranına sahip olan tedavi, maksimum 3 seans uygulanmaktadır. Birden fazla seansa ihtiyacı olan hastalarda seans uygulama aralığı ayda 1 olarak düzenlenir. Hasta için oldukça konforlu olan işlem sonrasında günlük rutinlere devam edilebilir. Kabin uygulama işlemin başarısının yarısını sağlasa da tam sonuç alabilmek için evde uygulamaya uygun olan devam ürünleri tavsiye edilen şekilde kullanılmalıdır.
Striort Kimlere Uygulanamaz?
Gebelik ve emzirme dönemlerinde, kadınların menstrual dönemlerinde, Roaccutane ve benzeri ilaçların kullanım dönemlerinde, yakın bir zamanda uygulama yapılması gereken bölgeye cerrahi bir işlem uygulanmış olması durumlarında striort tedavisi uygulanamaz.